Spel

Skribent

Viktor Eriksson

9 februari 2024 | 22:30

Hideo Kojima flaggar för vad som händer om din mamma ser dig köra hans nya spel

“Jag är just nu inte säker på hur långt vi kan ta det ännu.”
Spelskaparen Hideo Kojima säger att hans stundande återkomst till spiongenren, “Physint”, som beskrivs som både ett spel och en film samtidigt, kommer att vara så filmiskt att det kan lura din mamma.
 
– Det kommer förstås att vara ett spel. Men om din mamma skulle gå in och se dig köra det så skulle hon tro att du tittade på en film. Jag är just nu inte säker på hur långt vi kan ta det ännu.
 
Kojima är mest känd för spionserien “Metal Gear” som tillhör spelutgivaren Konami som han lämnade under 2015 i samband med släppet av “Metal Gear Solid V: The Phantom Pain”. Istället startade han sin egen studio Kojima Productions och gjorde “Death Stranding”.
 
– För att utmana mig själv så gjorde jag “Death Stranding”. Sen för att skapa en serie så gjorde jag “Death Stranding 2”. Och jag ville göra något ännu nyare så jag började jobba på “OD” (Kojimas kommande spel för Microsoft reds. anm.). Och sedan dess har jag haft så många idéer, säger Hideo Kojima och fortsätter.
 
– Men under de senaste åtta åren är det varje dag personer på sociala medier från hela världen som ber mig skapa ett till “Metal Gear” och saker i stil med det.
 
Han berättar därefter i videon om en episod under 2020 när han blev sjuk och behövde opereras och till och med skrev ett testamente. Vid det laget säger han att han var inställd på att inte göra fler spel.
 
– Med det sagt så vill användarna så gärna ha det så jag tänkte att jag skulle omprioritera lite. Jag vill fortfarande göra nya saker men jag beslutade mig för att göra ett action-espionage-spel. Jag får många förfrågningar från Hollywood om att gör film men jag har sagt nej. Eftersom jag har mitt egna företag nu så kan jag inte lämna det i ett till två år för att göra film. Det skulle göra att företaget gick under. Det var en tuff sits.
 
– Jag pratade med Guillermo del Toro om det. Och han sa “Hideo, du gör redan nu är en film. Fortsatt som du gjort.” Hans ord räddade mig.
 
Kojima har sedan tidigare sagt att utvecklingen av “Physint” kommer dra igång på allvar under 2025 efter att "Death Stranding 2: On the Beach" släppts. 
 
| 9 februari 2024 22:30 |