Spel

Skribent

Viktor Eriksson

1 februari 2024 | 07:00

Efter 10 års tystnad – “Metal Gear Solid”-skaparen Hideo Kojima gör nytt spionspel

Kommande “Physint” har som mål att överskrida gränserna mellan spel och film.
Den 1 september 2015 släpptes “Metal Gear Solid V: The Phantom Pain”. Spelet var det sista i den revolutionerande spionserien “Metal Gear” som hanterades av originalskaparen Hideo Kojima som lämnade utvecklaren Konami under dramatiska former.
 
Som en del av en omstrukturering av företaget beslutade Konami att skilja sig från Kojima och hans utvecklingsstudio Kojima Productions medan de samtidigt behöll "Metal Gear"-serien. Samtidigt togs Kojimas namn också bort från spelets omslag och allt kringmaterial.
 
Nu i samband med Sonys senaste State of Play-event dök Hideo Kojima upp tillsammans med Playstation Studios Herman Hulst för att meddela att han jobbar på ett helt nytt spionspel, “Physint”.
 
– Det kommer att vara något helt nytt och originellt som är ett nästa generations action-spionage-spel, säger Hideo Kojima.
 
Han säger att utvecklingen av spelet kommer att få fullt fokus efter att Kojima Productions nuvarande projekt “Death Stranding 2” blivit klart.
 
– Jag är övertygad om att den här titeln kommer att bli min karriärs högsta topp, säger Kojima och fortsätter.
 
– Det är förstås ett interaktivt spel men det är samtidigt en film vad gäller dess stil, berättelse, tema, ensemble, skådespeleri, mode och ljud. Med den här titeln hoppas vi kunna överskrida gränserna mellan film och spel.
 
Du kan se hela presentationen av Physint i klippet nedan.
 
 
Under eventet släpptes också en ny trailer för Hideo Kojimas “Death Stranding 2” som du kan se här. Spelet släpps 2025 och efter det väntar alltså utvecklingen av "Physint". 
 
 
| 1 februari 2024 07:00 |