Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2019 | 12:30

Dokumentären "In Search of Darkness" samlar 80-talets skräckikoner

Nostalgi-orgie för alla skräckfans som växte upp med Freddy, Jason och Chucky.
Det ljuva 80-talet var ett riktigt stort årtionde för b-filmsälskare. Videobandets genomslag öppnade upp för en allt större tillgång till film, och många valde att fylla VHS-bandaren med blod, gore, våld och terror.

80-talsskräck är en hel genre i sig, där många kultfavoriter föddes och flera stora karriärer fick sin början. Än idag får fansen något speciellt i blicken när namn som Heather Langenkamp eller Greg Nicotero kommer på tal. Serier som "Stranger Things" håller nostalgin vid liv, och flera remakes får folk att återupptäcka favoriterna från förr.

Även vi som var för unga för att uppleva skräckfilmens stora årtionde har nog fångat upp många av filmerna genom åren, och roats och förfärats av specialeffekterna och skurkarna - som onekligen har en viss charm, även om de inte alltid åldras väl.
 
 
Själv blir jag riktigt nyfiken på filmen "In Search of Darkness", som utger sig för att vara "den definitiva skräckdokumentären". Filmskaparna har intervjuat mer än 40 ikoner från förr, och mängder av fans och filmkritiker, för att "hylla den mest ikoniska filmeran".
 
Mer än bara galna fans och läskiga monster - dokumentären undersöker också vad filmerna betydde för sin tid. Kan de ha varit ett svar på Ronald Reagan-eran och aidspaniken som dominerade under 80-talet?

Filmen gjordes med hjälp av Indiegogo, och en mycket framgångsrik insamling där man överträffade sitt mål med 400 procent. Det finns fortfarande en chans att stötta filmen och ta del av några "perks", som att få en digital nedladdning eller filmen på bluray/dvd någon gång i juli. Till dess, kolla in den ljuva trailern:
 
 
Kommer du kolla in "In Search of Darkness" när den släpps?
| 7 mars 2019 12:30 |