Film

Skribent

MovieZine

25 juli 2022 | 12:30

Svenska dramat "Dogborn" med Silvana Imam premiärvisas i Venedig

Isabella Carbonells långfilmsdebut "Dogborn", med Silvana Imam och Philip Oros i huvudrollerna, kommer ha världspremiär på Venedigs filmfestival
Det spänningsfyllda dramat "Dogborn", som handlar om ett tvillingpar i samhällets utkant som dras in i kriminalitet, kommer visas under Kritikerveckan i Venedig i början av september innan filmen får svensk biopremiär våren 2023.
 
Silvana Imam gör huvudrollen som Syster, vilket markerar artistens skådespelardebut. Den andra huvudrollen, Bror, görs av Philip Oros ("Svartsjön", "Deg"). Han gjorde också huvudrollen i Carbonells kortfilm "Bror" från 2019.
 
Large 9e773b2294237997ee208e4adc9f1695 dogborn1
 
Regissören Isabella Carbonell, som tidigare besökt Venedig med kortfilmen "Pojkarna", säger om sin långfilmsdebut:
 
– Det är nog varje regissörs dröm att verkligen kunna nå ut till människor med sin berättelse. Därför är det så fantastiskt jäkla glädjande att få visa "Dogborn" i Venedig, då det innebär en chans att nå ut till fler människor än jag vågat hoppas på. Filmens karaktärer har väntat i många år på att få kliva fram i rampljuset och jag kan inte tänka mig en bättre plattform än denna. Jag känner mig minst sagt överlycklig och väldigt privilegierad.
 
Venedigs filmfestival pågår 31 augusti till 10 september.
| 25 juli 2022 12:30 |