Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 mars 2024 | 07:30

"Döda Poeters sällskap"-regissören Peter Weir, 79, bekräftar: "Jag är pensionerad"

Senaste filmen var 2010 års "The Way Back", men uppehållet låter inte nödvändigtvis som ett helt frivilligt val för 79-åringen.
Den australiensiske regissören Peter Weir har en lång och varierad karriär bakom sig, med älskade och hyllade filmer som "Döda poeters sällskap" och "Truman Show". Senaste filmen var "The Way Back" från 2010, vilket också ser ut att bli den sista. 
 
Beskedet att vi inte ska förvänta oss mer kommer från en filmfestival i Frankrike, som Weir gästade, rapporterar IndieWire:
 
- Jag är pensionerad. Varför slutade jag med film? För att jag helt enkelt inte har någon mer energi.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Peter Weir under inspelningen av "Moskitkusten"
 
Weir fyller 80 år i augusti men beslutet att pensionera sig verkar ha mindre med åldern att göra, och mer med vad de vilka personer man behöver arbeta med för att få ihop budgeten i Hollywood. 
 
Det tror åtminstone skådespelaren Ethan Hawke, som jobbade med Peter Weir i "Döda poeters sällskap", enligt en intervju med IndieWire från 2022:
 
- Han gillade verkligen det arbetet när han inte hade skådespelare som gjorde livet surt för honom. Russell Crowe och Johnny Depp knäckte honom. Han är någon så sällsynt nuförtiden, en populär konstnär. Han gör mainstream-filmer som är konstnärliga. För att ha budgeten att göra "The Truman Show" eller "Master and Commander", behöver du en Jim Carrey eller Russell Crowe. Jag tror att Harrison Ford och Gerard Depardieu var hans typ av skådespelare. De var regissörsvänliga och såg inte sig själva som viktiga.
 
 
Vilken tycker du är Peter Weirs bästa film? Kommentera och diskutera gärna här nedanför?
| 18 mars 2024 07:30 |