Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2023 | 21:40

WTF? Sexiga dockor bygger atombomb i komedin ”Barbenheimer” - släpps i jul

”Barbie” möter ”Oppenheimer” i en kommande parodi som spelas in i höst - och släpps redan till jul.
Den här sommaren kommer gå till filmhistorien för mötet mellan komedin ”Barbie” och dramat ”Oppenheimer”. Hajpen och alla memes som följde bidrog till att höja båda filmernas intäkter långt över förväntningarna. ”Barbie” blir när som helst årets största film, och ”Oppenheimer” är en av Christopher Nolans mest inkomstbringande.
 
Men vi har inte hört det sista om ”Barbenheimer” ännu. En kommande parodi har nämligen snott titeln, och handlingen låter urlöjlig eller fantastisk - beroende på hur man vill se det…
 
”Barbenheimer” ska handla om en grupp dockor som lever i Dollsville och har tröttnat på patriarkatet. Under ledning av Dr. Barbenheimer bygger de en atombomb - och kriget mellan könen kan börja… Produktionsbolaget Full Moon utlovar ”komedi, drama, action och jordens undergång i en galen fantasyfilm”, skriver Joblo.
 
Den smakfulla teaser-affischen utlovar flera typer av bombnedslag:
 
 
Men vi ska kanske inte vänta oss något mästerverk eller en succé i stil med Gerwig och Nolans rullar. Full Moon har sedan 1989 berikat filmvärlden med b-filmer som heter saker som ”Demonic Toys”, ”Puppet Master”, ”Barbie & Kendra Save the Tiger King” och ”Bad CGI Gator”.
 
Tanken är att spela in ”Barbenheimer” i höst och släppa bomben på digitala plattformar redan i jul. 
| 30 augusti 2023 21:40 |