Serie

Skribent

Oskar Möller

1 juli 2023 | 22:30

Skådisarna har ovanligt mycket sex i Disneyserie

Sällan känns det märkligare än när en Disney Plus-producerad serie kräver två intimitetskoordinatorer på inspelningsplatsen. Så är dock fallet i brittiska dramaserien "Rivals"
Sitter ni ner? Har ni fötterna på marken? Bra. Vi har nämligen kommit till den dagen då Disney Plus pröjsar för två så kallade intimitetskoordinatorer på en av sina serier.  Tiderna då Musse Pigg höll för ögonen vid tanken på en blottad vad är för länge sedan förbi.
 
De många sexscenerna äger rum på inspelningsplatserna för dramaserien "Rivals" enligt ett uttalande av skådespelaren Aidan Turner för tidningen The Times.
 
– Vi har så mycket sex i vår show att vi måste ha hela två stycken intimitetskoordinatorer. Två!, berättade skådespelaren muntert under intervjun enligt Deadline
 
Turner följde upp med att berätta om att ensemblens många fester på ståtliga herrgårdar tenderar att bli ganska flörtiga även i verkligheten. "Vi är alla på för att festa".
 
– Jag har aldrig sett fram emot en säsong två av någonting lika mycket i hela mitt liv, konstaterar han uppspelt.
 
"Rivals" är baserat på en bästsäljande bok av Jilly Cooper från 1988.  Berättelsen skildrar åttiotalets överflöd bland överklassen som leker på polofält och i tv-studior i västra England. Förutom Turner medverkar även David Tennant, Katherine Parkinson och Danny Dyer.
 
En intimitetskoordinator är en person i filmteamet som ansvarar för att guida skådespelare som deltar i sexscener. Koordinatorn försäkrar sig om att filmandet sker under förhållanden som känns trygga och acceptabla. Tjänsten är än så länge ovanlig i Sverige men mer eller mindre standardpraxis i Hollywood.
 
Är detta ett helgerån eller utvecklas Disney med sin tid? Kommentera nedan!
| 1 juli 2023 22:30 |