Film

Skribent

MovieZine

23 december 2023 | 21:00

När kan man streama nya Disney-filmen "Önskan"?

Håll ut! Snart kan du streama den bioaktuella musikalsagan på Disney+.
Bioaktuella ”Önskan” är den senaste animerade filmen från Walt Disney, studion som fyller 100 år i år. För att fira jubileet har filmskaparna gjort "Önskan" till en klassisk saga med musikalinslag och mängder av referenser till tidigare filmer.
 
Handlingen följer flickan Asha som söker jobb som assistent åt den charmige Kung Magnifico. Han brukar samla in folkets innersta önskningar för att besanna en eller två, men Asha upptäcker att något är skumt med kungens plan. Med hjälp av en önskestjärna får den modiga Asha försöka utmana kungen och befria medborgarnas drömmar.
 
"Önskan" gick upp på amerikanska biodukar 22 november och kom till Sverige 8 december. Men när blir det streamingpremiär på Disney+?
 
En relevant fråga. De två senaste Disney-filmerna, "Encanto" från 2021 och "Strange World" från 2022 kom båda ut på streaming efter bara 30 dagar, lagom till julhelgen. Det spekulerades i att "Önskan" skulle gå samma väg. Men den här gången vill Disney låta filmen få lite mer tid exklusivt på bio.
 
Det finns alltså inget bekräftat streamingdatum för "Önskan" ännu.
 
The Wrap skriver att vi kan räkna med allt mellan 45 till 90 dagar efter USA-premiären (tänk början av januari till slutet av februari). DigitalSpy tippar mer specifikt på premiär den 7 februari på Disney+.
 
Först ska filmen ut på video-on-demand som köp/hyrfilm, vilket kan ske redan 45 dagar efter biopremiären. Isåfall kan "Önskan" gå att se hemma redan i januari.
 
| 23 december 2023 21:00 |