Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 december 2021 | 11:15

Disney presenterar det animerade äventyret "Strange World"

Nästa film från studion Disney Animation, som får biopremiär i november nästa år, utlovar en resa till en ny, trollbindande värld.
Vi har tidigare skrivit om Disneys nästa animerade långfilm, som har ryktats gå under arbetsnamnet "Searcher Clade". Nu avslöjar studion Disney Animation, som hittills har varit mycket hemlighetsfulla om filmen, att den officiella titeln är "Strange World".
 
I samband med detta får vi även veta mer om handlingen. Berättelsen kretsar kring upptäckarfamiljen Clade, som står inför ett av sina största uppdrag. Enligt Disneys beskrivning kommer filmen ta med publiken på en resa till ett tidigare ouforskat territorium, där fantastiska varelser väntar. 
 
Det bekräftas också att premiären är planerad till den 23 november 2022, samma dag som Steven Spielbergs "The Fabelmans" går upp på biograferna.
 
 
"Strange World" regisseras av Oscarsvinnaren Don Hall, som ligger bakom animerade Disneyfilmer som "Big Hero 6" och "Vaiana", tillsammans med Qui Nguyen, som även står för manuset. De två filmskaparna har tidigare samarbetat på fantasyäventyret "Raya och den sista draken", som hade premiär i mars i år.
 
Vilka skådespelare som kommer att göra rösterna i "Strange World" är ännu inte avslöjat. 
| 10 december 2021 11:15 |