Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 augusti 2015 | 18:00

Disneys nästa animerade film blir "Gigantic"

Den "definitiva versionen" av Jack och Bönstjälken.
- När Disney gör en saga, så blir det den definitiva versionen av den historien. En historia som inte har en definitiv version är Jack och Bönstjälken.

Så inledde John Lasseter utannonseringen av Disneys nästa animerade film; "Gigantic", under årets Disney-mässa. Det blir alltså en ny version av den klassiska sagan att se fram emot, men med några betydande skillnader (som vi kommer till snart). Filmen är redan i produktion, och för regin står Nathan Greno, som gjorde "Trassel", och han regisserar tillsammans med Dorothy McKim. Musiken görs av samma personer som låg bakom den sanslöst lyckade musiken i "Frost"; Kristen Anderson-Lopez och Robert Lopez, så räkna med många trallvänliga låtar som alla barn lär gallskriks-sjunga i några år efter filmens premiär.

"Gigantic" kommer berätta en annorlunda variant på den klassiska historien, och till att börja med utspelas kalaset i Spanien under upptäcktsresornas epok. Jack blir, efter att ha klättrar upp för bönstjälken, tillfångatagen av en jätte vid namn Inma. Hon är en ung flicka som tror att Jack är en leksak, men över tid utvecklas en vänskap de båda karaktärerna emellan. Till slut tvingas de kämpa tillsammans mot de onda stormjättarna för att rädda världen.

Regissör Greno sa att "Gigantic" kommer bli en riktig tårdrypare till story, och upprepade återigen mantrat:

- Om vi gör vårt jobb rätt, så hoppas vi att det här kommer att bli den definitiva versionen.

Filmen kommer på bio år 2018.
| 15 augusti 2015 18:00 |