Film

Skribent

MovieZine

6 juli 2018 | 15:00

Disneyfilmen "Nötknäpparen och de fyra världarna" får ännu en regissör

För första gången i DGA:s historia kommer en film ha två olika regissörer krediterade (etablerade team exkluderade).
Det händer titt som tätt i Hollywood att man, av olika anledningar, tar in en ny regissör i slutfasen av en film. Det var det som hände med Lasse Hallströms "Nötknäpparen och de fyra världarna", där Joe Johnston togs in för att bistå teamet när Hallström fick förhinder. Nu har DGA (Director's Guild of America) valt att för första gången låta båda regissörerna bli krediterade, skriver THR.
 
Undantag har alltid givits när det har handlat om etablerade regissörsteam, såsom Lana och Lilly Wachowski, Joel och Ethan Coen och Phil Lord och Christopher Miller, för att nämna några exempel. Så här säger Hallström om att dela jobbet med Johnston:
 
- Det var en välsignelse att få Joe Johnston ombord, när jag själv fick förhinder (schemakonflikter). Joe är expert med visuella effekter och det har varit en fröjd att jobba med honom med den här filmen, säger Hallström i ett uttalande.
 
"Nötknäpparen och de fyra världarna" är inspirerad av E.T.A. Hoffmanns klassiska saga och handlar om en ung flicka som blir transporterad till en magisk värld med pepparkakssoldater och en musarmé. Filmen får svensk biopremiär 26 oktober.
| 6 juli 2018 15:00 |