Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 maj 2022 | 11:00

Disney satsar på viktorianska superhjältar med reboot av “The League"

Nu ryktas det om att 20th Century Studios tänker reboota superhjältefilmen “The League of Extraordinary Gentlemen” för streamingtjänsten Hulu.
Disney-ägda 20th Century Studios tror att vi inte kan få nog av superhjältar, och har med den insikten bestämt sig för ett ännu en gång filmatisera Alan Moores seriebok “The League of Extraordinary Gentlemen”, skriver The Hollywood Reporter.

Förra försöket att filma denna serie resulterade i “The League”, där vi såg vi Sean Connery i huvudrollen som Allan Quatermain. Både filmen och serien handlar om karaktärer från 1800-talets litteratur som slår sig ihop för att bekämpa ondska. Gänget består bland andra av kapten Nemo, doktor Jekyll (givetvis med sin alternativa personlighet Hyde) samt Dorian Gray, och tillsammans är de viktorianska  superhjältegruppen “The League of Extraordinary Gentlemen”.

Serien “The League of Extraordinary Gentlemen” som släppts i olika omgångar sedan 1999 är högt ansedd, medan filmen regisserad av Stephen Norrington inte är särskilt uppskattad. Förutom att ta sig friheter och lägga till den amerikanska karaktären Tom Sawyer, ledde själva produktionen till att Sean Connery pensionerade sig från filmskådespeleri. "The League" blev sista gången den forna James Bond-skådisen ställde sig framför filmkameran innan hans bortgång 2020.

Alan Moore, som även skapat “Watchmen” och “V For Vendetta”, sägs ha varit mycket arg över slutresultatet och tillåter inte längre att hans namn står med på produktioner som bygger på hans verk. Vi håller tummarna för att det går bättre att filmatisera “The League of Extraordinary Gentlemen” denna gång och att Alan Moore inte blir lika ilsken igen.  

Premiär för "The League of Extraordinary Gentlemen" är inte klart ännu. Tidigare har andra exklusiva Hulu-produktioner släppts på Disney+ i Sverige.

| 18 maj 2022 11:00 |