Serie

Skribent

Fanny Degerfelt

7 april 2023 | 14:07

Vår första titt på "Ahsoka"! Nya Star Wars-serien släpps i sommar

Direkt från Star Wars Celebration i London: vår första titt på Star Wars-serien med Rosario Dawson. Streama den i augusti på Disney+.
Äntligen har serien om Ahsoka Tano fått en teaser-trailer! Och vi får veta att det är i någon gång i augusti serien släpps.

Trailern avslöjar inte särskilt mycket om handlingen, utan fokuserar på karaktärer och action-klipp. Många fan-favoriter från ”Star Wars: The Clone Wars” och ”Star Wars: Rebels” kommer dyka upp. Givetvis Ahsoka själv (spelad av Rosario Dawson, som fick rollen genom att retweeta fanart som någon gjort av henne som Ahsoka), Anakin Skywalkers forna lärling, en rebell och skicklig jedi. Hennes nemesis General Thrawn är tillbaka, så den katt-och-råttaleken är sannolikt en stor del av serien.

Vi ser även en del av skeppet Ghosts besättning från ”Star Wars: Rebels", mest intressant är kanske den rebelliska mandaloriern Sabine Wren (som en gång hade darksabern i sin ägo). Men vi siktar fler andra medlemmar, Ezra Bridger, C1-10P, och Hera Syndulla. (Dessutom skymtade Garazeb Orrelios förbi i ett avsnitt av "The Mandalorian" nyligen.)
 
IMDb-sidan hävdar även att Hayden Christiansen – Darth Vader själv - kommer dyka upp i någon kapacitet.

Det verkar näst intill nödvändigt att ge ”Star Wars: Rebels” en titt i sommar, det verkar dras mycket därifrån. Se trailern här:
 
 
Ahsoka introducerades som karaktär i den animerade serien ”Star Wars: The Clone Wars”, där hon är Anakin Skywalkers padawan-lärling. Deras relation är en av seriens stora behållningar.
 
Då Ahsoka skapades av Dave Filoni, en av de drivande krafterna bakom Star Wars streamingserier kändes det som en tidsfråga innan hon skulle dyka upp igen. Ahsoka introducerades i live-action-form i andra säsongen av "The Mandalorian" redan 2020, och igen i ”The Book of Boba Fett” 2022 (i en roll som kändes mer som ett ”Hej! Minns ni mig? Serien kommer, jag lovar!").
 
"Ahsoka" utspelar sig några år efter "Jedins återkomst", det vill säga samtidigt som ”The Mandalorian” och ”The Book of Boba Fett”. Och i augusti är det alltså äntligen dags.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 7 april 2023 14:07 |