Skribent

Alexander Kardelo

10 augusti 2023 | 07:10

Disney+ blir dyrare i december: Nya priser för svenska tittare

Nu släpps även ett billigare abonnemang med reklam i Sverige.
För 89 kr per månad är Disney+ än så länge ett av de mer prisvärda streaming-abonnemangen. Men i höst kan det ändras. En rejäl prisökning är på gång, först i USA. Amerikanska tittare kommer få betala 27% mer för Disney+ från och med i oktober: priset höjs från 11 dollar till 14 dollar, skriver Variety.
 
I december höjs priserna även i Sverige - ditt nuvarande abonnemang motsvarar det som blir Disney+ Premium, och kommer att kosta 119 kronor i månaden om du vill behålla samma ljud- och bildkvalitet.
 
Men vill du betala mindre istället för mer så finns det en lösning. Svenska tittare kommer även att få mäjlighet att välja ett billigare abonnemang - med reklam. Den 1 november släpps en reklamfinansierad version av Disney+ i Sverige och utvalda europeiska länder. Prislappen för den landar på 59 kr/månad.
 

Så blir de 3 nya abonnemangen i Sverige

 
Ditt nuvarande abonnemang på Disney+ övergår automatiskt till det dyrare Disney+ Premium i december, om du inte gör ett aktivt val. Möjligheten kommer finnas att byta till Standard eller Standard med reklam:
 
Standard med reklam: 59 kr/mån. Videokvalitet: upp till full HD 1080p. Ljud: Stereo 5.1
 
Standard: 89 kr/mån. Videokvalitet: upp till full HD 1080p. Ljud: Stereo 5.1
 
Premium: 119 kr/mån. Videokvalitet: Upp till UHD/HDR. Ljud: Dolby Atmos
 
 
Tanken är att ge kunderna mer flexibilitet, men också att streamingtjänsten ska bli lönsam med hjälp av ny prissättning. Reklam-abonnemanget har hittills lockat 3,3 miljoner kunder enligt THR.
 
Några av filmerna som släpps exklusivt på Disney+ i höst och vinter är "Den lilla sjöjungfrun", "Indiana Jones and the Dial of Destiny" samt bioaktuella "Haunted Mansion".
 
Ett billigare abonnemang med reklam eller ett dyrare utan - vilken Disney+ väljer du framöver?
| 10 augusti 2023 07:10 |