Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 november 2020 | 18:25

Marvel släpper efterlängtade "WandaVision" på Disney+ i januari

Paul Bettany och Elizabeth Olsen har dessutom äntligen fått prata ut lite om vad vi egentligen kan förvänta oss av den kommande Marvelserien "WandaVision".
Disney+ har nu officiellt bekräftat att det första avsnittet av "WandaVision" får premiär den 15 januari.
 
Marvels kommande miniserie "WandaVision" kommer dessutom att pryda omslaget på den kommande Entertainment Weekly-tidningen - och i samband med det har man även fått till en intervju med seriens två huvudrollsinnehavare, Paul Bettany och Elizabeth Olsen.
 
Det mesta kring handlingen i "WandaVision" har varit väldigt hemlig, särskilt med tanke på att serien ska utspela sig efter händelserna i "Avengers: Endgame" - i vilken en av karaktärerna råkar ut för ett visst öde som gör det svårt att förstå hur hen även kan dyka upp i "WandaVision". Man har även varit tydliga med att den här miniserien bestående av totalt sex avsnitt kommer att knytas ihop med den kommande långfilmen "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", i vilken Scarlet Witch/Wanda Maximoff sägs ha en stor roll.
 
 
När serien pitchades för de två huvudrollsinnehavarna så fick Olsen veta att hon äntligen skulle få dyka ned i några av hennes favoritdelar i karaktärens backstory, exakt vilka delar vill hon däremot inte avslöja. Bettany berättar att när han fick samtalet så hade han en lite annan reaktion först.
 
- Jag fick ett samtal från Kevin [Feige] som undrade om jag kunde komma förbi. Jag tänkte genast att nu får jag sparken, men att han kommer att vara snäll och generös om det. Men istället så pitchade han den här helgalna tv-serien, berättar Bettany.
 

Spelades in som en sitcom

 
Är det en gravidmage som skymtas här? Det är troligtvis mer komplicerat än det ser ut givetvis...
 
Det första avsnittet av "WandaVision" spelades in som en sitcom, framför en live-publik (som fick skriva på tuffa sekretessavtal). Något som gjorde de båda skådespelarna mer rädda än alla tidigare Marvel-skurkar kombinerat, men efter att ha avslutat inspelningarna av sitcom-delarna av säsongen så säger sig åtminstone Bettany ha fallit för genren... medan Olsen blev nostalgisk kring hur hon som barn fick besöka sina storasystrar under inspelningarna av "Huset fullt". 
 
Handlingen kommer dessutom att hoppa mellan olika årtionden och använda olika sitcom-stilar, där "The Dick Van Dyke Show" varit en stor inspiration. Men det är givetvis även en stor Marvelproduktion, med allt vad det innebär. Alla inblandade tycks vara överens om att det känns som att man har tagit sex stora Marvel-filmer och tryckt ihop dem till en miniserie, där vi får chansen att verkligen lära känna Vision och Scarlet Witch på djupet... två karaktärer som fram tills nu fått vara sidokaraktärer i andra filmer.
 

Du behöver inte ha sett någon av Marvel-filmerna innan "WandaVision"

 
 
Marvel-chefen och producenten Kevin Feige förtydligar däremot att även om du inte har sett en enda av de 23 Marvel-filmerna som har släppts i MCU hittills, så går det att hoppa direkt in på "WandaVision".
 
- Om du inte har sett en enda av dem och bara vill hoppa rakt in i den här konstiga serien för att du älskar "The Dick Van Dyke Show", så kommer det att fungera. Men om du har följt de 23 filmerna vi har gjort och följer de andra berättelserna i Fas 4, så kommer det att finnas mängder av belöningar som väntar medan serien utvecklar sin story.
 
 
Några andra bekanta MCU-karaktärer kommer även att dyka upp under säsongen: Kat Dennings ("Thor: The Dark World") och Randall Wallace ("Ant-Man and the Wasp") har roller, samt en vuxen Monica Rambeau (Teyonah Parris spelar rollfiguren vi mötte i "Captain Marvel").
 
"WandaVision" att bli den första delen av Fas 4 i MCU, med tanke på att de båda långfilmerna "Black Widow" och "Eternals" samt den första säsongen av "The Falcon and the Winter Soldier" alla har skjutits fram på grund av coronapandemin. Det återstår däremot att se huruvida vi får ta del av mer än ett avsnitt på premiärdagen den 15 januari.
 

Läs också: Den efterlängtade Marvel-serien "WandaVision" är färdiginspelad

 
Kommer du att ge "WandaVision" en chans när serien väl släpps? Kommentera gärna nedan!
| 12 november 2020 18:25 |