Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 mars 2024 | 19:10

Disney-miljardär gnäller om svarta och kvinnliga Marvelhjältar: "Filmerna har blivit woke"

Miljardären Nelson Peltz är på väg att nästla sig in i Disney. Men nu har han gnällt om woke-trend bland Marvels superhjältar och får svar på tal av kritiska röster.
81-åriga, amerikanska miljardären och investeraren Nelson Peltz som bland annat är icke verkställande ordförande för Wendy’s och The Madison Square Garden Company. I januari blev han nominerad för en plats i Disneys styrelse och har kampanjat för en plats till.
 
Men han har samtidigt klagat på Disneys superhjältefilmer, specifikt ”Black Panther” och ”The Marvels”:
 
- Varför måste det vara en Marvel-film med bara är kvinnor? Inte för att jag har något emot kvinnor, men varför måste det göras? Varför kan vi inte få Marvel-filmer med båda könen? Varför behöver vi en med en svart ensemble? sade han i en intervju med Financial Times.
 
Kritiken lät sig inte vänta och många var snabba med att påpeka hur ingen av de nämnda filmerna har varken exklusivt kvinnliga eller svarta ensembler. Hans kommentarer uppfattades som både rasistiska och sexistiska med en brist på uppskattning för vikten av representation på film.
 
 
 
 
 
Peltz är redan inblandad i kontroverser då hans kampanj för en plats hos Disney besvarades med att filmbolaget anklagade före detta Marvel-ordföranden Ike Perlmutter för att ha en vendetta mot Disney-chefen Bob Iger. Perlmutter äger en stor del av Peltz Trian Fund Management vilket skapar en problematisk konflikt, skriver Variety.
 
Kanske bäst för den här gnällgubben att hålla sig undan Disney och deras verksamhet?
| 26 mars 2024 19:10 |