Serie

Skribent

MovieZine

25 september 2017 | 12:00

Disney-klassikern ”DuckTales” är tillbaka på svensk tv

Spenderade du också barndomens helgmorgnar framför ”Ankliv”? Nyligen fick remaken ”DuckTales” amerikansk premiär och nu kommer serien även till Sverige.
”DuckTales” baseras på Disneys välkända berättelser om Ankeborg och alla de klassiska karaktärerna. TV-serien "Ankliv" (eller "Knatte, Fnatte och Tjatte på äventyr" som den också hette) sändes mellan åren 1987-1990. I år är hela Ankeborg-gänget tillbaka - med ny look men samma gamla härliga äventyr och skattjakter.
 
Än en gång får tittarna möta den temperamentsfulla men evigt optimistiska Kalle Anka, som motvilligt tar med sina nyfikna och busiga brorssöner Knatte, Fnatte och Tjatte på besök hos den tillbakadragna Farbror Joakim. Tillsammans drar de ut på högtflygande äventyr världen över tillsammans med bland annat Anki Anka och Sigge McKvack.  

Dessutom blir det ett kärt återbesök med andra kända karaktärer, som Joakim von Ankas ärkefiende Guld-Ivar Flinthjärta, Oppfinnar-Jocke, Magica de Hex och Björnligan.

- ”DuckTales” är inspirerad av Disneys legendariska serieskapare Carl Barks som genom sina berättelser och höga standard för animerad underhållning tilltalar både barn och vuxna. Den nya serien kommer precis som den ursprungliga serien att bidra med samma energi och äventyrslust till en helt ny generation, säger Anna Glanmark, marknadsdirektör på The Walt Disney Company Nordic, i ett pressmeddelande.
 
 
Joakim von Anka och knattarnas nya äventyr börjar med en timslång "DuckTales"-film den 27 oktober klockan 16.00 på Disney XD och Disney Channel. Äventyren fortsätter den 6 november då tv-serien ”DuckTales” har svensk premiär.
| 25 september 2017 12:00 |