Spel

Skribent

Alexander Svensson

8 februari 2024 | 10:45

Disney investerar 1,5 miljarder i Epic Games - ska skapa Fortnite-kopplat speluniversum

Disney förenar sitt ansenliga franchisebibliotek med Fortnite i ett "expansivt speluniversum".
Disney ger sig in i spelvärlden! Det sker i form av ett partnerskap mellan dem och Epic Games, spelstudion som ligger bakom “Fortnite”, ett populärt spel och spelplattform, med fokus främst på skjutande och byggande. Fortnite har tidigare haft samarbeten med mängder av franchises, bland dem Disneys, men nu tar man alltså det hela till nästa nivå.
 
Disney har nämligen investerat 1,5 miljarder dollar i Epic Games, vilket gör dem till delägare i företaget. Tillsammans kommer Disney och Epic Games nu att skapa “ett expansivt och öppet spel-och-underhållningsuniversum kopplat till Fortnite”. Exakt hur det ska se ut är ännu något dunkelt, men gissningsvis rör det sig om ytterligare ett spel i “Fortnite”, som utöver sitt ikoniska “Battle Royale”-läge bland annat också har ett musikspel och ett överlevnadsspel i Lego.
 
Fortnite har redan gott om "skins" från alla möjliga karaktärer och franchises, bland dem Marvel.
 
Bland de franchises som är aktuella för det expansiva innehållsuniversumet är Star Wars, Marvel, Pixars berättelser och Avatar. Disneys VD Bob Iger har uttalat sig om satsningen:
 
- Det är inte bara rätt i tiden utan också ett viktigt steg med tanke på demografiska trender och var Generation Alfa och Generation Z och tillochmed Generation Y spenderar sin tid och media.
 
Disney och Epic Games har för att göra sitt partnerskap extra pampigt också släppt en teaser för det nya speluniversumet, som går att se nedan.
 
Kommer du sätta igång speldatorn och pröva på Disneys och Epics gemensamma universum när det väl släpps?
 
| 8 februari 2024 10:45 |