Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2022 | 11:30

Disney hoppas på Oscarsregn för "Thor: Love and Thunder"

Även uppföljarna till "Avatar", "Black Panter" och "Doctor Strange" lyfts fram av studion som potentiella Bästa film-kandidater.
Marvels senaste superhjältefilmer har kanske inte varit de starkaste, och flera fans har klagat på en något seg och färglös Fas 4.
 
Det hindrar dock inte Disney från att pusha fram sina titlar som årets Oscarskandidater. Studions uppdaterade For Your Consideration-sajt vill påminna de som röstar på bland annat Oscarsgalan om att "Thor: Love and Thunder" är en kandidat för Bästa film. (Dröm stort är trots allt Disneys motto.)
 
Här presenteras också "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" och "Black Panther: Wakanda Forever" som potentiella Oscarstitlar. Regissörer som Sam Raimi och Ryan Coogler samt skådisar som Chris Hemsworth och Benedict Cumberbatch lyfts också fram i rampljuset.
 
Genom åren har Marvel Studios filmer fått 21 Oscarsnomineringar, med 2018 års "Black Panther" som den mest framgångsrika - det blev 7 nomineringar (inte minst för Bästa film) och 3 vinster.
 
Då har Disney förmodligen bättre chanser att imponera med "Avatar: The Way of Water", som skickas in till ett flertal kategorier som Bästa film, Bästa regissör (James Cameron), Bästa visuella effekter (årets mest givna vinnare?) och Bästa originalsång (heja Swedish House Mafia!), med mera.
| 13 december 2022 11:30 |