Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2018 | 16:00

Disney hoppas på Oscarsregn över "Black Panther"

Till och med Christopher Nolan tror att Marvel-filmen har goda chanser.
Marvels senaste superhjältefilm "Black Panther" är redan en av deras mest framgångsrika filmer. Den har snart tjänat in en miljard dollar, och får bättre recensioner än det mesta i sin genre. Blir det Oscarsgalan nästa?

Enligt en artikel från Deadline är det tänkt just så. En toppchef från Disney säger att studion planerar att öppna upp plånboken och ge "Black Panther" en riktig Oscarskampanj nästa år, speciellt för huvudpriset: Bästa film.

Det vore isåfall första gången som en superhjältefilm tävlar om Bästa film. Inte ens "The Dark Knight" lyckades få den åtråvärda platsen, trots 8 andra nomineringar. (Det sägs vara just därför som akademin ökade antalet Bästa film-nominerade, från fem till max tio.)
 
Snacket känns igen - så fort en storfilm gillas av kritiker och säljer biljetter, ryktas det om Oscars i tunga klasser. Vi hörde samma sak efter "Wonder Woman"-premiären, och den fick som bekant ingen kärlek av Oscarsjuryn.

Galan har å andra sidan överraskat på sistone. I år såg vi en rysare ("Get Out") tävla om Bästa film, medan en annan superhjälte ("Logan") nominerades för Bästa manus. "Black Panther" svarar dessutom på Hollywoods, akademins och publikens rop efter mer mångfald på bio.
 
Och när självaste Christopher Nolan säger till branschtidningen att "Black Panther" har chans på Bästa film-nominering 2019, då kanske det ligger något i det.

Är det dags nu för en serietidningsäventyr i Bästa film-klassen? Vad tror ni?
| 7 mars 2018 16:00 |