Film

Skribent

Josefine Krischausky

18 maj 2022 | 16:10

Disney har släppt en första bild från uppföljaren till "Förtrollad"

Amy Adams återvänder till huvudrollen, samtidigt som bland annat Maya Rudolph ansluter som en ny karaktär, i den efterlängtade fortsättningen som landar på Disney+ i höst.
Uppföljaren till "Förtrollad" har varit på gång under en lång tid, men premiären börjar till slut, snart 15 år efter originalfilmen, att komma allt närmare. Nu har vi fått oss en första titt på fortsättningen, som går under titeln "Disenchanted".
 
"Disenchanted" utspelar sig tio år efter den första filmen, och följer en Giselle som precis har flyttat till ett nytt hem tillsammans med sin familj. Amy Adams kommer att återvända till huvudrollen, samtidigt som hon även denna gång får sällskap av Patrick Dempsey i rollen som Robert, James Marsden som prins Edward och Idina Menzel som Nancy.
 
På samma gång ansluter ett par nya namn till ensemblen, däribland Maya Rudolph i rollen som Malvina Monroe, kvinnan som övervakar Giselles nya hemort Monroeville, och som anas fylla funktionen som berättelsens främsta antagonist. Se den första bilden på Rudolph i filmen, tillsammans med Adams, här:
 
 
För regin står denna gång Adam Shankman, känd för filmer som "Hairspray", "Bedtime Stories" och "Rock of Ages", som tar över ansvaret från Kevin Lima. 
 
Det är sedan tidigare bekräftat "Disenchanted" får premiär under 2022, samt att den går direkt till streaming på Disney+. Nu meddelar Disney att filmen släpps på streamingtjänsten lagom till att Thanksgiving inträffar i USA, det vill säga i slutet av november.
| 18 maj 2022 16:10 |