Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 mars 2024 | 09:30

Disney har dödat flera filmer i hemlighet

Disneys vd Bob Iger har pratat om vad företaget gör för att hitta rätt igen.
The Hollywood Reporter lyssnade på ett tal som Disneys vd Bob Iger höll på en konferens, anordnad av investmentbanken Morgan Stanley. Där pratade Disneychefen bland annat om det förändringsarbete som pågår när det gäller studions kommande filmutbud.
 
Det är ingen hemlighet att det senaste året eller så varit en besvikelse, speciellt efter att "The Marvels" blev MCUs största ekonomiska flopp någonsin, och att man nu tänker om för att hamna på rätt spår igen.
 
- Man måste ta död på saker man inte längre tror på, och det är inte lätt i den här branschen, för antingen har man kommit igång, man har en del nedlagda kostnader, eller så är det en relation med antingen sina anställda eller med den kreativa gemenskapen. Det är inte lätt, men man måste ta de tuffa besluten. Vi har faktiskt gjort det. Vi har inte varit så offentliga med det, men vi har redan stoppat några projekt som vi helt enkelt inte tyckte var tillräckligt starka.
 
Att de dåliga siffrorna skulle handla om att folk är trötta på superhjältar vill inte Bob Iger gå med på.
 
- Många tror att det är publikens trötthet, men det är det inte. De vill se bra filmer. Och om du bygger något bra kommer de att komma, och det finns otaliga exempel på det. Några är våra och några är andras.
 
Istället menar han att det handlar om att hitta rätt fokus.
 
Vad det är för projekt eller filmer som Disney och Iger har stoppat går han inte närmare in på, men det är uppenbart att vi inte hålla andan för att alla hittills utannonserade Marvel- och Star Wars-filmer faktiskt kommer bli av.
 

Läs också: Nu är det slut med lösenordsdelning på Disney+

 
| 6 mars 2024 09:30 |