Film

Skribent

Mats Karlsson

28 juli 2018 | 12:30

Disney gör film om en afrikansk prinsessa

"Sadé" kommer att bli studions första spelfilm om en mörkhyad prinsessa.
Efter de makalösa framgångarna med "Black Panther" har Hollywood insett att det finns en marknad för filmer med minoriteter i fokus. Enligt Deadline tänker Disney filmatisera "Sadé", studions första spelfilm om en afrikansk prinsessa.
 
Historien i "Sadé" kretsar kring en ung afrikansk tjej som bestämmer sig för att använda sina nyupptäckta magiska förmågor för att skydda sitt folk, när landet utsätts för onda krafter. Med hjälp från prinsen ger sig hon ut på ett äventyr med målsättningen att rädda kungariket.
 
Filmen kommer att baseras på en idé av Ola Shokunbi och Lindsey Reed Palmer, som även kommer att skriva manuset till filmen. Ingen regissör finns än så länge kopplad till projektet, men Rick Famuyiwa ("Dope" och tilltänkt regissör till "Flash" innan han lämnade) är inblandad i projektet, som producent.
 
Precis som branschtidningen poängterar blev dock animerade "Prinsessan och grodan" Disneys första film med en mörkhyad prinsessa. "Sadé" kommer däremot kunna titulera sig med att bli studions första spelfilm med en mörkhyad prinsessa i huvudrollen.
| 28 juli 2018 12:30 |