Serie

Skribent

Paul Dakwar

8 januari 2024 | 11:30

Disney blir blodigare i premiären för Marvelserien "Echo"

"Hawkeye"-skurken Echo är nu antihjälte i den blodigaste MCU-serien sedan "Moon Knight".
På onsdag har Marvelserien “Echo” svensk premiär. Serien kommer att ta det Disney-ägda Marvel (MCU), som kännetecknas av snabb action och lättsam humor, ett steg närmare de mer våldsamma och realistiska Netflixproducerade Marvelserierna. Dessutom är det en del av en övergångsfas där just Disney tar över Marvelhjältar som Daredevil och The Punisher från Netflix. Av trailern att bedöma hintas det även att Charlie Cox återvänder i sin roll som den blinda Hell's Kitchen-väktaren Daredevil. 
 
Maya Lopez (Alaqua Cox), aka Echo, är döv och har extraordinära färdigheter inom kampsort. Hon kan även kopiera någon annans rörelser. Ända sedan hon var liten har hon varit under den vansinnige gangstern Kingpins (Vincent D'Onofrio) tillsyn. Hon är en av Kingpins främsta följeslagare, och sedan barnsben har hon tränats av honom i att slåss. Kingpin ser även Maya som sin egen dotter, men när hon får reda på en mörk hemlighet ändras hennes relation till gangsterkungen och hon blir plötsligt hans måltavla. Hennes flykt ifrån honom tar henne på en resa hem, där hon måste konfrontera sin riktiga familj och sitt arv.
 
Echo introducerades i "Hawkeye" som en skurk, men i denna serie axlar hon rollen som anthjälte. Hon var även MCUs enda ursprungs-amerikanska superhjälte, fram till att Marvelserien “What if…?” introducerade den helt nya och originella superhjälten Kahhori.
 
Det är inte heller första gången som Marvel gör en film eller serie som kretsar kring en relativt okänd superhjälte. Doctor Strange, She-Hulk, Guardians of the Galaxy och ja, till och med självaste Iron Man var till en början inte det hushållsnamn som Spiderman och Hulken var (såvida man inte grottade ner sig i serietidningar), men filmerna och serierna om dessa har ändå haft en kommersiell succé.
 
Säsongen består av fem avsnitt, som alla släpps på en gång den 10 januari klockan 03:00 svensk tid.
 
| 8 januari 2024 11:30 |