RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2016 | 08:45

Rykte: Disney är inte nöjda med ”Rogue One: A Star Wars Story”

Nu väntar nya, dyra inspelningsveckor i sommar.
Det viskas om kris hos Disney och Lucasfilm. Den kommande Star Wars-filmen ”Rogue One” håller inte måttet. 

Page Six citerar en insatt källa som säger:

”Cheferna på Disney är inte nöjda med filmen, och den kommer behöva spela in nya dyra scener under fyra veckor i juli.”

Gareth Edwards (”Godzilla”) regisserar den första fristående Star Wars-spinoffen, som utspelar sig mellan Episod III och IV. Men vinterns ”The Force Awakens” satte ribban högt. Och Gareth Edwards film når (ännu) inte upp till J.J. Abrams nivå.

”Disney kommer inte att stå tillbaka. De kräver ändringar eftersom filmen får dåliga testresultat", säger en insider.Att storfilmer får göra kompletterande inspelningar är inte ovanligt, och kanske är rykten om ”panik hos Disney” något överdrivna. Så kallade reshoots kan göra en film riktigt bra (se ”World War Z”) men de kan också vara ett desperat försök att väja undan en katastrof (som ”Fantastic Four”).

Med sannolikhet vill Disney bara försäkra sig om att ”Rogue One” lever upp till gamla och nya fans högt ställda förväntningar:

”Filmteamet och skådespelarna har alltid räknat med extra inspelningsdagar, för att göra den bästa möjliga filmen. Det är vårt ansvar gentemot filmserien och fansen”, kommenterar en källa från Disney.


"Rogue One: A Star Wars Story" berättar om rebellerna som stjäl planerna för det fruktade supervapnet Dödsstjärnan. Felicity Jones, Mads Mikkelsen och Ben Mendelsohn har huvudrollerna. Här lär vi också få se Alden Ehrenreich som en ung Han Solo. Biopremiären är satt till den 16 december.

Frågan är om Gareth Edwards fått nog av blockbusters nu? Häromveckan hoppade han av den planerade "Godzilla 2" för att fokusera på mindre filmprojekt.
| 31 maj 2016 08:45 |