Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juli 2023 | 06:00

"The Flash" försvann blixtsnabbt från biograferna - men idag kan du se filmen hemma

Bara sju veckor efter biopremiären rusar DC:s superhjälte in på video-on-demand.
Först hajpades den som en av de bästa superhjältefilmerna någonsin. Sen utnämndes den till en av biosommarens floppar. Publiken svek "The Flash" som fick nöja sig med globala intäkter på 268 miljoner dollar - svagt för serietidningsgenren och ett ekonomiskt bakslag för DC.
 
Men en bioflopp betyder inte alltid att filmen är usel, och i det här fallet hittar vi ett underhållande äventyr laddat med känslor och nostalgi.
 
Ezra Miller ("Justice League") återvänder i sin roll som Barry Allen, den supersnabbe hjälten som hittar ett sätt att resa bakåt i tiden. Kan han hitta ett sätt förhindra den stora tragedin från sin barndom, då hans mor dog? En burk tomatsoppa spelar en viktig roll, och det gör även Batman, här gestaltad av Michael Keaton som tar på sig den ikoniska capen igen efter 30 år.
 
 
Här finns mycket att gilla men också en del att kritisera, enligt MovieZines recensent Lucas Mass. Han kallar filmen för "en extravagant popcornfilm uppbyggd av dramatiska motsägelser. För alla genuint inspirerade idéer i manuset finns det nästan lika många sinnesbedövande lata knep, sådant många moderna franchiser använder som lockbete för vår nostalgiberoende filmkultur."
 
Nostalgin, den är stark i "The Flash" där regissören Andy Muschietti låter världar kollidera och hedrar DC:s mångåriga historia. Men även utan sin fanservice är detta "en extremt underhållande upplevelse som aldrig glömmer att vara rolig". Läs vår recension av "The Flash" här...
 
Idag släpps "The Flash" på digitala tjänster som SF Anytime och Blockbuster, efter bara sju veckor på bio. Här finns den just nu bara som köpfilm för ca 139 kr.
| 29 juli 2023 06:00 |