Film

Skribent

MovieZine

30 mars 2024 | 06:00

Den mest hatade superhjältefilmen på länge? Nu släpps "Madame Web" digitalt

Betyg 3,8 på IMDb och knappt 100 miljoner dollar i intäkter - det här måste vara en av de sämsta Marvel-adaptionerna.
Superhjältar och serietidningsaction har varit en stabil inkomstkälla för Hollywoods stora studios i över 20 år nu. Men det är inte alltid man prickar rätt. Årets "Madame Web" lär gå till historieböckerna som en av de största flopparna, som dessutom tvårsågades av både fans och kritiker.
 
Filmen är en Sony-adaption av en Marvel Comics-karaktär som oftast förknippas med Spider-Mans universum. I serietidningarna är hon en äldre dam och en mutant som kan se in i framtiden, filmen har gjort Madame Web yngre för att låta Dakota Johnson spela huvudrollen.
 
Här möter vi sjukvårdaren Cassandra Webb som möter tre andra unga kvinnor med speciella förmågor. De spelas av Sydney Sweeney, Isabela Merced och Celeste O'Connor. För regin svarar tv-veteranen S.J. Clarkson som här fick göra sin stora biodebut.
 
Men vad gick snett? Filmen floppade hårt - i skrivande stund har den inte ens dragit in 100 miljoner dollar på bio. Dakota Johnson själv säger att hon "förstår floppen" och verkar skylla på producenter som lade sig i för mycket:
 
- Filmer görs av filmskapare och ett team av artister. Man kan inte göra filmer av nummer och algoritmer. Min känsla har alltid sagt mig att publiken är otroligt smart och cheferna har börjat tro motsatsen.
 
MovieZines recensent Andreas Samuelson var dock inte lika kritisk som många andra. "Det är en oförarglig men tämligen tam och lättglömd film" lyder domen i vår recension.
 
Från och med idag finns "Madame Web" att köpa på digitala tjänster som SF Anytime och liknande.
 
| 30 mars 2024 06:00 |