Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

6 mars 2024 | 11:50

Dakota Johnson om varför "Madame Web" floppade: "Jag kommer aldrig göra det igen"

Det blir inga fler superhjältefilmer för Johnson - enligt henne själv.
Dakota Johnsons senaste superhjältefilm "Madame Web" har universalt sågats av kritiker och publik - dessutom är actionfilmen årets hittills största ekonomiska flopp. Filmen har kallats för en av de sämsta superhjältefilmer som någonsin gjorts i modern tid och Johnson har en del att tillägga, skriver Bustle
 
- Det var definitivt en upplevelse att göra filmen. Jag har aldrig tidigare gjort något liknande. Och jag kommer mest troligen aldrig göra det igen, för jag passar inte in i den världen. Nu vet jag det. Men ibland skriver man på något i branschen och medan man gör projektet förvandlas det till något helt annat och man tänker "vänta, va?" Det är en lärorik erfarenhet, och självklart är det inte så kul att vara del av något som sågas sönder, men jag kan inte säga att jag inte förstår. 
 
Hon fortsätter, och påpekar viktiga aspekter av filmskapandet: 
 
- Det är så svårt att få filmer gjorda, och när dessa storfilmer görs - det börjar även hända med mindre filmer vilket skrämmer mig rejält - är att beslut tas av ledningen. Filmer görs av filmskapare och ett team av artister. Man kan inte göra filmer av nummer och algoritmer. Min känsla har alltid sagt mig att publiken är otroligt smart och cheferna har börjat tro motsatsen. Publiken kan alltid känna av skitsnack. Även om filmer börjar göras med AI kommer inte människor vilja se dessa. 
 
Håller du med om Johnson och vad hon säger? Kommentera nedan. 
| 6 mars 2024 11:50 |