Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

15 oktober 2015 | 07:45

”Die Hard 6” blir en prequel

En yngre skådis tar över som John McClane.
John McClane må vara en av tidernas bästa actionhjältar, men hans filmer har på sistone lämnat oss besvikna. Frågan är om den planerade ”Die Hard 6” blir den nystart som utlovas?

Hur som helst har snacket om en sjätte ”Die Hard”-film fått nytt liv igen. Den här gången kan vi få möta en mycket yngre John McClane: Deadline rapporterar att Fox tittar på möjligheten till en prequel.

Sexan skulle isåfall utspela sig år 1979 och undersöka hur New York-snuten John McClane blev den där tuffingen som vägrar att dö. En yngre skådespelare får ta över den rollen, medan Bruce Willis väntas dyka upp mot slutet och knyta ihop säcken. 

Regisserar gör Len Wiseman, som tog McClane till 2000-talet med ”Die Hard 4.0” år 2007. Filmen spelade in 383 miljoner dollar, medan den senaste uppföljaren ”A Good Day to Die Hard” fick nöja sig med 300 miljoner - fansen verkar dessutom överens om att den blev seriens sämsta.

Studion söker nu efter en lämplig manusförfattare, och ännu är ingen deal med Bruce Willis på plats, så räkna med ytterligare minst ett par år innan den här exploderar på bio.

Det nämns inte i nyheten, men jag gissar att Fox har förhoppningar om en reboot för filmserien. Bruce Willis blir inte yngre direkt, och den här yngre förmågan skulle kunna leda McClane genom några nya uppföljare. Förutsatt att fansen köper konceptet.

Är en prequel rätt väg att gå för ”Die Hard”? Vem borde spela en yngre John McClane, tycker ni?
| 15 oktober 2015 07:45 |