Serie

Skribent

MovieZine

28 september 2023 | 06:47

"Devil May Cry" blir Netflixserie

Om Dante, demoner och en illröd läderjacka ringer en klocka, då är det stor chans att du spelat "Devil May Cry". Och är du ett fan av spelen, får du nu en rejäl överraskning. Spelfranchisen blir tv-serie!
Nu kan fans av tv-spelen "Devil May Cry" äntligen få se demonjägaren Dante på tv-skärmen igen. Netflix, i samarbete med spelföretaget Capcom, har genom en kort men underhållande teaser precis meddelat att en ny animerad tv-serie baserad på tv-spelen snart ska släppas. Premiärdatumet är ännu okänt.
 
Adi Shankar, som tidigare varit involverad i "Castlevania", ett annat samarbete mellan Capcom och Netflix, är showrunner för "Devil May Cry". I ett personligt Instagraminlägg försäkrar han DMC-fans med att de inte kommer att bli besvikna på serien.
 
"En sak lovar jag er. Serien är värd att vänta på. Vi har lagt ner hjärta och själ för att leverera något speciellt för er. Jag älskar er", skriver Shankar.
 
 
Redan 2001 släpptes första "Devil May Cry"-spelet, som skapades av Hideki Kamiya, då 30 år gammal. Första installationen i spelserien kunde spelas på bland annat Playstation 1, och har sedan dess spelen blivit en väletablerad franchise som fått kultstatus i spelvärlden.
 
Paul Dakwar
| 28 september 2023 06:47 |