Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

24 februari 2023 | 15:15

Trailer: SVT visar upp nya tv-satsningen "Detektiven från Beledweyne"

Svenska kriminaldraman brukar ha en tendes att följa mer eller mindre exakt samma mall. Något som SVT tänker ändra på med "Detektiven från Beledweyne".
SVT-serien "Händelser vid vatten" har gått hem hos både tv-kritiker och vanliga tittare nu under början av 2023. Och nu hoppas man nog hos SVT att även deras nästa stora tv-satsning ska bli lika uppskattad.
 
"Detektiven från Beledweyne" kommer att följa den före detta åklagaren Tilda, som spelas av Guldbaggevinnaren Malin Levanon ("Tjuvheder"), när hennes liv plötsligt korsas med en asylsökande flykting - som visar sig vara något av ett geni när det kommer till brottsutredningar. Skådespelaren Nasir Dhagole är precis som sin karaktär i serien själv från Somalia och debuterar här med sin första roll, i form av flyktingen som vägrar att uppge sin egentliga identitet men som går med på att hjälpa till att lösa brott om han får stanna kvar i Sverige.
 
Manusförfattaren Aron Levander, som även ligger bakom serierna "Det som göms i snö", "Snabba Cash" och "Jordskott", har skapat den nya serien som kommer att bestå av totalt sex avsnitt. Där tre brottsfall delas upp på två avsnitt vardera. Och för egen del behöver jag inte veta mer än att Levander har varit med och skrivit avsnitten för att veta att det åtminstone är värt att ge "Detektiven från Beledweyne" en chans. Jag har tidigare hyllat framför allt den andra säsongen av "Det som göms i snö" här på MovieZine.
 
 
Utöver Levanon och Dhagole i huvudrollerna så kommer även skådespelarna Ellen Jelinek, Kristofer Kamiyasu, Sofia Rönnegård, Anna Bjelkerud, Hanna Ullerstam och Dag Malmberg att dyka upp framför kameran under den första säsongen. Zaida Bergroth ("Tove") står för regin.
 
De två första avsnitten av "Detektiven från Beledweyne" släpps på SVT Play den 10 mars. Den 13 mars kl. 21.00 börjar serien även att visas på SVT1.
 

Läs också: SVT låter kändisbarnen ta över - och jag älskar det

 
Kommer du att ge "Detektiven från Beledweyne" en chans hos SVT under våren? Kommentera gärna nedan!
| 24 februari 2023 15:15 |