Skribent

Mats Karlsson

4 april 2014 | 22:01

Det ser mörkt ut för "Y: The Last Man"

Regissören Dan Trachtenberg kommer istället filma thrillern "Valencia".

Filmatiseringen av "Y: The Last Man" har legat på studiocheferna bord i Hollywood i många år. 2007 var det tänkt att Shia LaBeouf skulle spela huvudrollen och att D.J. Caruso ("Disturbia") skulle regissera filmen med , men LaBeouf valde senare att hoppa av och projektet lades på is. Förra året stod det klart att Dan Trechtenberg skulle ta över registolen, men nu rapporterar The Wrap att Trechtenberg kommer istället att filma thrillern "Valencia".

Ambitionen var att dra igång inspelningarna av "Y: The Last man" i år, då manuset var klart i juni förra året. Dilemmat med bytet av film gör att tiden börjar bli knapp för "Y: The Last Man". Enligt Brian K. Vaughan kommer studion New Line Cinema förlora rättigheterna om man inte drar igång inom några månader.

Om New Line Cinema fortfarande har ambitionen att filma "Y: The Last Man" är oklart och lika osäkert är det om Dan Trechtenberg har kvar studions förtroende som regissör.

"Valencia" är dock en riktigt lågbudgetfilm på 5 miljoner och lär spelas in på kort tid. Största delen av filmen kommer att spelas in i en källare. Den handlar om en tjej som vaknar upp i källaren efter en bilolycka och får veta att en atombomb har ödelagt samhället.

| 4 april 2014 22:01 |