Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 september 2023 | 18:00

Det här vet vi om bombflygar-dramat "Masters of the Air"

Många ser fram emot Steven Spielberg och Tom Hanks uppföljare till "Band of Brothers", som äntligen är på gång. Men när? Och vilka är med? Vi har några svar.
“Masters of the Air” är en uppföljare till de populära miniserierna “Band of Brothers” från 2001 och “The Pacific” från 2010, som skildrar amerikanska soldater under andra världskriget. Alla baserade på verkliga händelser och människor.
 
Då var det HBO som stod för pengarna och sändningstiden, nu är det Apple TV+ som har tagit över samma roll.
 

Vad handlar "Masters of the Air" om?

 
De nio avsnitten är baserade på en bok med samma namn av Donald L. Miller, och vi kommer följa en grupp amerikanska bombflygare under andra världskriget. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Vilka skådespelare medverkar?

 
Rollistan är gedigen, även om den inte är fylld av branschens största namn. Huvudrollen, major Crosby, spelas av Anthony Boyles. Han har dykt upp i uppskattade serier som "Derry Girls", "Patrick Melrose" och "The Plot Against America". Till de mer kända namnen hör Barry Keoghan, som slog igenom med “The Killing of a Sacred Deer” och hade en viktig roll i Marvels “The Eternals”, och Austin Butler.
 
Butler uppmärksammades härom året för sin insats som Elvis Presley i Baz Luhrmanns biografiska film om rocklegenden. I filmen syns även Tom Hanks som Elvis ökände manager Tom Parker. Austin Butler berättade nyligen i en intervju med The Times of London att Hanks, som är en av producenterna till “Masters of the Air”, erbjöd honom rollen direkt för den mentala hälsas skull. Enligt Butler ska Hanks ha sagt att:
 
- Du har fördjupat dig så mycket i “Elvis” att det för din mentala hälsa skulle vara klokt att gå direkt in på något annat. Om du bara hoppar av tåget kan du få en känslomässig whiplash och, du vet, jag har den här grejen som jag producerar.
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600Austin Butler känns igen från "Elvis".
 

När har "Masters of the Air" premiär?

 
Svårt att säga. Det har varit en lång resa, och ser ut att bli längre. Tom Hanks och Steven Spielberg började utveckla serien för mer än tio år sedan, och 2021 kunde den äntligen börja spelas in. Det sades senare att man skulle släppa serien våren 2023 men sköts upp till ett svävande sent 2023. 
 
Och den pågående strejken kan se till att det slår över till någon gång nästa år. Det känns sannolikt att vi inte ens får ett datum, innan de olika parterna i Hollywood har kommit överens.
| 17 september 2023 18:00 |