Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

23 oktober 2015 | 19:00

Det här handlar "Harry Potter and the Cursed Child" om

Albus Severus är med!
Strax efter att den första postern offentliggjordes kan vi nu äntligen rapportera vad teateruppsättningen "Harry Potter and the Cursed Child" faktiskt kommer att handla om.

Pjäsen är en tvådelad episk saga som tar vid 19 år efter att den sista boken "Harry Potter och Dödsrelikerna" utspelades och en numera vuxen Harry och hans yngste son, Albus Severus (döpt efter Dumbledore och Snape) står i centrum. 

Så här skriver J.K. Rowling och medskaparna till pjäsen, regissören John Tiffany och manusförfattaren Jack Thorne, i en sammanfattning:

- Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och inte har det blivit lättare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, men även make, och dessutom far till tre barn i skolåldern. Medan Harry tampas med ett förflutet som vägrar stanna där det hör hemma, måste hans son Albus hantera vikten av ett heroiskt familjearv han aldrig velat ha. När det förflutna blandas ihop med nutid tvingas både far och son lära sig den obehagliga sanningen: Ibland kommer mörkret från oväntade håll.

"Harry Potter and the Cursed Child" får premiär på West End nästa sommar.
| 23 oktober 2015 19:00 |