Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 februari 2013 | 17:30

Det Cannes bli svårt att hinna för Lars von Trier...

Ambitiösa "Nymphomaniac" blir inte klar i tid för den prestigefyllda filmfestivalen.

Nio av Lars von Triers filmer har hittills haft sin premiär på filmfestivalen i Cannes. Och trots att den danske regissören och den franska festivalen hade sina dispyter senast, pekade allt mot att gammalt groll glömts bort och "Nymphomaniac" skulle även den få sin premiär på franska rivieran i maj.

Men trots fyra klippare som jobbat dygnet runt blir von Trier inte klar i tid, berättar hans producent Peter Aalbæk Jensen:

- Vi var tvungna att ge upp. Efter 268 manussidor, 11 inspelningsveckor och 100 timmars material hade det varit en våldtäkt att få klart filmerna i tid för festivalen.

14 mars är datumet som gäller för de som vill skicka in långfilmer till världens största filmfestival. Och även om de två filmerna som utgör "Nymphomaniac" inte blir färdiga i tid, beskrivs de av Jensen som värda all väntan.

- Det är von Triers mest ambitiösa projekt hittills, troligen hans mästerverk... Jag blir glad att se lust och skratt gå hand i hand med ett sådant drama, säger han till Cineuropa.

Den danska och svenska premiären av "Nymphomaniac" är just nu satt till slutet av maj. Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Willem Dafoe, Christian Slater och Uma Thurman har några av rollerna i filmen om en kvinnas (Charlotte Gainsbourg) återberättelse av sitt livs erotiska upplevelser.

| 12 februari 2013 17:30 |