Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2022 | 08:00

Därför blir det ingen DC FanDome i år

Warner Bros sätter stopp för det digitala nördeventet efter två år.
Populära DC FanDome kommer inte att återvända i år. Eller kanske någonsin. Warner Bros Discovery sätter punkt för det digitala nördkalaset med anledning av att det inte längre behövs så här efter pandemin.
 
"Nu när evenemang i verkliga livet är tillbaka ser vi fram emot att engagera med våra fans live på comic-cons runt om i världen och vi kommer inte att ordna DC FanDome under 2022", bekräftar företaget för sajten PopVerse.
 
Frågan är också om inte de ekonomiska faktorerna spelar in? WB försöker spara in var de än kan efter sammanslagningen med Discovery - bland annat genom att radera streaminginnehåll och sparka 14 procent av personalstyrkan på HBO Max. En annan orsak kan vara att studion inte har så mycket nytt att visa upp sedan sommarens San Diego Comic-Con.
 
Fysiska events i all ära, men att öppna upp för en global publik var något unikt, och väldigt lyckat. Under de senaste två åren har vi fått möta DC-stjärnor och filmskapare med förhandstitt på nya storfilmer och härliga djupdykningar i DC:s superhjältevärld. Vi får hålla tummarna att DC FanDome kan återvända i en eller annan form längre fram.
 
Kommer du sakna DC FanDome i år? Kommentera nedan.
| 2 september 2022 08:00 |