Serie

Skribent

Anders Eklöf

3 juni 2021 | 08:17

Det blir ingen andra säsong av "Jupiter's Legacy"

Netflix har pausat serien "Jupiter's Legacy" - tills vidare. Streamingtjänsten har dock andra planer för sitt superhjälteuniversum.
Ungefär en månad efter att superhjälteserien "Jupiter's Legacy" hade premiär på Netflix, har streamingtjänsten valt att lägga den på is tills vidare. Det rapporterar sajten Deadline
 
Netflix och Mark Millar, som ligger bakom serietidningen tv-serien är baserad på, har valt att gå i en annan kreativ riktning med universumet. Istället ska det bli antologiserier, som börjar med en adaption av "Supercrooks" som fokuserar mer på superskurkarna.
 
Då kontrakten för skådespelare som Josh Duhamel, Leslie Bibb och Ben Daniels snart går ut, har streamingtjänsten även valt att inte förnya dem. 
 
- Jag är övertygad om att vi kommer tillbaka till den senare och vill bara tacka er för ert fortsatta stöd, till rollerna och teamet som fick det här att se bra ut, säger Mark Millar i ett uttalande på Twitter
 
 
Netflix har redan en tecknad tv-serie på gång av "Supercrooks", men den här kommer vara live action och fokuserar på "ett brokigt gäng av superskurkar, konstnärer, småtjuvar och benbrytare som alla samlas för århundradets kupp och den mest skandalösa kriminella historien du någonsin har sett i ditt liv". 
 
Personligen tyckte jag verkligen om den alternativa tolkningen av superhjältegenren och gav "Jupiter's Legacy" betyget 4 av 5 här på MovieZine. Du som sett den vet att den slutar med en hel del lösa trådar och en cliffhanger.
 
Enligt seriens regissör Steven S. DeKnight ska anledningen vara att den var väldigt dyr och komplicerad att producera. 
 
- Jag är verkligen stolt över vad teamet uppnådde med "Jupiter's Legacy" och det fantastiska arbete som alla gjorde under säsongen. Jag har blivit mycket tillfrågad om vad vi planerar härnäst med den här världen, och svaret är att se vad superskurkarna håller på med. Jag har alltid älskat brottshistorier, från Scorsese till Tarantino, och superskurkar är alltid den roligaste delen av en superhjältehistoria. Att göra något uteslutande fokuserat på skurkarna de kämpar känns bara otroligt friskt när vi utforskar hur det är att vara en dålig kille i en värld som är full med bra killar som vill sätta dig i fängelse, fortsätter Millar. 
 
Vad tyckte du om "Jupiter's Legacy"? Är du besviken över beslutet?
 
| 3 juni 2021 08:17 |