Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2019 | 10:30

"Det blev ingen CD" - viralbilden blir film

En av de första svenska virala bilderna. En lokaltidningsbesvikelse utan dess like. En mans jakt på sanningen. Se den första trailern till dokumentären "Det blev ingen CD".
"Några 15-åringar från Domarhagsskolan tänkte kolla in cd-skivor under lunchrasten. Men affären de gick till hade stängt."
 
Ibland känns det som att inga nyheter är för små för lokaltidningar, men den här notisen slår alla rekord. Den handlar om någonting som inte har hänt. Om några killar som inte fått köpa CD-skivor. Följ med på ett tidsdokument om den svenska småstaden, om kompisgäng och igenbommade skivbutiker, i dokumentären "Det blev ingen CD" av Jonas Strandberg.
 
 
- Jag tror jag såg bilden för första gången tidigt 2000-tal och sedan dess har den under åren dykt upp flera gånger i mitt flöde. Det är en fängslande berättelse som faktiskt i sin vardagliga sorglighet ger Hemingways korta klassiker, "For Sale: baby shoes. Never worn." en match. Jag vill veta vad som hände med de där killarna, berättar Strandberg i ett pressmeddelande.
 
Large 9223c642bb98a6c11becdc14b21ce06c jonas strandberg c
 
- Jag nämnde filmidén för Simon Gärdenfors i podcasten Arkiv Samtal, varpå han frågade mig varför jag inte bara tog tag i saken. Sedan hörde en lyssnare och fotograf av sig och ville hjälpa mig och så var bollen i rullning. Min förhoppning är att filmen i slutändan ska bli en "Searching for Sugar Man" i Avesta.”
 
Jonas Strandberg är ståuppkomiker bosatt i Stockholm, känd från SVT:s ”Släng dig i Brunnen”. ”Det blev ingen CD” är hans filmdebut som han gör tillsammans med fotograferna Albin Håkansson och Olle Forestam.
 
 
Filmen har planerad release i slutet av maj 2019.
| 11 mars 2019 10:30 |