Skribent

Alexander Dunerfors

20 september 2013 | 18:45

Det är slut mellan Disney och Bruckheimer

Efter fiaskot med "The Lone Ranger" går stjärnproducenten vidare: "Vill satsa på mognare filmer".

I 20 år har producenten Jerry Bruckheimer har varit Walt Disney Studios guldkalv nummer ett. Som producent till bland annat "Pirates of The Caribbean", "The Rock" och "Pearl Harbor" har han hjälpt till att göra studion mer än 5 miljarder dollar rikare. 

Men nu är sagan över. Bruckheimer och Disney har kommit överens om att inte förlänga det kontrakt som går ut nästa år. 

Man kan såklart undra om anledningen stavas "The Lone Ranger". Den problematiska inspelningen slutade i en dyr äventyrsfilm som alltför få människor gick och såg. Ytterligare några filmer som inte riktigt levererade som väntat var "Prince of Persia" och "Trollkarlens lärling".

Oavsett vad Disney och Bruckheimer säger, rensar han inte sitt skrivbord med flaggan i topp. De kommer dock att jobba vidare med de redan planerade "Pirates of the Caribbean 5" och "National Treasure 3".

- Vi komer fortsätta att arbeta tillsammans i framtiden, och ser fram emot att se fler av de filmer som gjort honom till en Hollywoodlegend, säger Disneys ordförande Alan Horn.

Som ett av filmvärldens mest igenkända namn lär Bruckheimer knappast behöva gå sysslolös. Han har redan planer på nya projekt, och berättar att han siktar på att återgå till vuxnare filmer än vad som platsar hos det nya, familjevänliga, Pixar- och Lucasfilm-ägande Disney:

- Vi fortsätter att göra äventyrsfilmer, men ser också fram emot att återvända till filmer som "Black Hawk Down", "Enemy of the State", "Snuten i Hollywood" och "The Rock", kommenterar Bruckheimer.

| 20 september 2013 18:45 |