Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 oktober 2021 | 08:10

Derek Cianfrance regisserar Ryan Gosling i "Wolfman"

Efter "Blue Valentine" och "The Place Beyond the Pines" - dags för varulvsskräck!
Ryan Goslings "Wolfman" har hittat sin regissör, och det är någon som skådespelaren redan är välbekant med. Deadline skriver att Derek Cianfrance tar över tyglarna på Universals nästa monsterfilm.

Cianfrance har tidigare regisserat Gosling i kärleksdramat "Blue Valentine" och i thrillern "The Place Beyond the Pines". Han är kanske mer van vid att jobba med jordnära dramafilmer än skräck och stora studios, men det ska bli intressant att se vad de två kokar ihop kring filmidén som kom från Gosling själv.

- Skräckfilm var min första kärlek - så fick jag upp ögonen för vad film är kapabel till berättarmässigt, psykologiskt och estetiskt. Det och möjligheten att jobba med Ryan igen är en dröm som blivit sann. Jag känner mig exalterad och inspirerad inför att få jobba med Blumhouse och Universal för att väcka nytt liv i det här monstret, kommenterar Derek Cianfrance.
 
 
På inspelningen av "The Place Beyond the Pines".
 
Cianfrance Oscarsnominerades i år för sitt manus till "Sound of Metal". Han har också hyllats för sin regi i miniserien "I Know This Much Is True". Senaste biofilmen var "The Light Between Oceans" från 2016.

”The Wolfman” filmades för första gången år 1941 (som ”Varulven” på svenska). Den senaste tolkningen kom år 2010, med Benicio del Toro i huvudrollen. Det sägs att denna nya tolkning av "The Wolfman" blir en modern thriller i samma anda som "Nightcrawler" (2014), med en övernaturlig twist.

Filmen är en i raden av Universals monsterprojekt där vi senast fick Leigh Whannells "The Invisible Man". Whannell var först också tänkt att regissera "Wolfman", men hoppade av efter schemakrockar.
| 27 oktober 2021 08:10 |