Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2021 | 09:45

Denis Villeneuve vill regissera en Bond-film

"Jag är ett av de största fansen", säger regissören bakom "Dune".
Med Daniel Craigs sista Bondfilm "No Time to Die" ute på bio spekulerar många filmfans i vem som borde ta över rollen som 007. Men än har vi inte diskuterat en annan viktig fråga, nämligen: vem borde regissera kommande Bond-äventyr?

Har vi tur kommer producenterna att ringa Denis Villeneuve, regissören bakom "Dune" har (återigen) anmält sitt intresse:

- Jag skulle svara ja! Jag skulle så gärna göra en James Bond-film en dag. Det är en rollfigur som funnits med mig sedan barndomen, jag hyser en enorm kärlek till Bond, säger Villeneuve i podcasten Happy Sad Confused.
 
 
Han inser såklart den tuffa utmaningen i att försöka reboota filmserien efter Daniel Craig-eran:

- Det Daniel bidrog med var så unikt och starkt och går troligen inte att matcha. Han är den ultimata James Bond. Jag ser så mycket fram emot den nya filmen. Det ska bli spännande. Jag är ett av de största Bond-fansen.

Denis Villeneuve är känd för rätt spektakulära sci-fi-filmer som "Arrival" och "Blade Runner", samt nagelbitande thrillers som "Prisoners" och "Sicario", bland annat. Än så länge har han inte gjort en fullfjädrad, publikfriande actionrulle men vi kan tänka oss att agent 007 i hans händer skulle kunna bli något annorlunda, mörkt, och riktigt intressant.

Vem skulle du helst vilja se som regissör till nästa Bondfilm? Kommentera gärna.
| 9 oktober 2021 09:45 |