Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 januari 2020 | 14:30

Denis Villeneuve vill återbesöka "Blade Runner"

Regissören bakom "Blade Runner 2049" är öppen för ytterligare en film i samma universum.
Denis Villeneuve drömmer fortfarande om elektriska får, enligt en intervju med Empire. Den kanadensiske regissören blev inte avskräckt av att "Blade Runner 2049" floppade på bio, utan kan tänka sig att återbesöka Philip K. Dicks futuristiska värld.

- Det är en så inspirerande plats, "Blade Runner"-världen. Problemet är ordet "uppföljare". Jag tycker att det behövs originella historier på bio. Men om du frågar mig om jag vill återbesöka det universumet på ett annorlunda sätt, svarar jag ja.

Enligt regissören skulle det behöva vara en fristående film, utan kopplingar till de två tidigare. Han har redan en idé:

- En detektivhistoria som utspelar sig i framtiden... Ibland vaknar jag upp på natten och drömmer om det, säger Villeneuve.
 

Harrison Ford, Ryan Gosling och Denis Villeneuve på inspelningen av "Blade Runner 2049".
 
Ridley Scotts "Blade Runner" från 1982 blev en stilbildande klassiker inom sci-fi-genren, trots att den var missförstådd av många kritiker när den släpptes. Villeneuves "uppföljare" från 2017 fick goda recensioner men hade också svårt att hitta sin publik på bio.

En tredje "Blade Runner"-film får kanske inte finansiärer att kasta pengar över projektet, men man kan väl få drömma? På tal om originella historier (höhö) färdigställer Denis Villeneuve just nu sin stjärnspäckade remake på "Dune", med planerad biopremiär i december.
| 23 januari 2020 14:30 |