Serie

Skribent

MovieZine

28 augusti 2023 | 14:00

Denis Villeneuve har redan börjat skriva på “Dune: Part 3”

Succéregissören säger till Empire att en tredje “Dune”-film vore “drömmen”.
Denis Villeneuves “Dune: Part Two” blev nyligen flyttad från november i år till mars 2024, men trots röriga releasedatum och rådande strejker så verkar Villeneuve knappast less på sandplaneten Arrakis. I en exklusiv intervju med Empire berättar han att en tredje och avslutande “Dune”-film är något han vill göra, och att han redan har satt pennan mot pappret.
 
- Om jag lyckas göra det till en trilogi så vore det drömmen.
 
 
Den tredje “Dune”-filmen skulle isåfall bli en adaption av “Dune Messiah”, Frank Herberts andra bok i “Dune”-universumet (Villeneuve delade upp den första boken i två filmer, därav blir bok nummer två film nummer tre).
 
- “Dune Messiah” skrevs som en motreaktion då folk uppfattade Paul Atreides som hjälten. Det var inte hans tanke. Min adaption ligger närmare hans idé att det snarare är en varning, förklarar regissören.
 
Fler än tre filmer blir det dock inte, i alla fall inte för Villeneuves del:
 
- Efter “Dune Messiah” blir böckerna mer… esoteriska, säger han. 
 
Men innan “Dune Messiah” kan bli film så måste “Dune: Part Two” gå bra på bio. Förhoppningsvis för Villeneuve och alla andra som inte kan få nog av jättemaskar och sand så flockas publiken till biograferna den 15 mars 2024. 
 
Alexander Svensson
 
 
Tror du att Dune gör sig som trilogi, eller borde Villeneuve stanna vid “Dune: Part 2”?
| 28 augusti 2023 14:00 |