Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 september 2018 | 11:30

Den största romantiska komedin på nästan 10 år

Det går galet bra för "Crazy Rich Asians" på amerikanska biodukar. Men kommer den någonsin få svensk premiär?
Den som hänger med i filmvärlden har väl knappast missat surret kring "Crazy Rich Asians". Den romantiska komedin som släpptes på bio i USA under sommaren har knockat publiken och slagit flera rekord.

Enligt Hollywood Reporter är filmen nu den mest framgångsrika romantiska komedin på nästan tio år. Med 117 miljoner i intäkter i USA har den just gått om "Trainwreck" från 2015. Man får gå tillbaka till "The Proposal" år 2009 för att hitta en större romkom: filmen med Sandra Bullock och Ryan Reynolds drog in 164 miljoner.
 
"Crazy Rich Asians" följer New York-tjejen Rachel Chu som reser till Singapore för att träffa sin pojkväns familj. Filmen bygger på en bestseller av Kevin Kwan, och är den första stora Hollywood-filmen på 25 år med en helt asiatisk rollista. Något som också har bidragit till dess stora framgångar i multikulturella USA, menar experter.
 
 
"Detta kan bli årets bästa romantiska komedi" skrev MovieZines Annika Andersson i sin recension av "Crazy Rich Asians".
 
Men här i Sverige verkar vi gå miste om filmsnackisen. Filmdistributören Warner Bros plockade för ett tag sen bort "Crazy Rich Asians" från sin lista, och allt tyder på att succékomedin får går direkt till dvd någon gång i höst.
| 5 september 2018 11:30 |