Serie

Skribent

MovieZine

24 februari 2023 | 09:35

"Den som dräper – Mörkret" klar för säsong 4

Nu är inspelningen igång! Säsong fyra av danska kriminaldramat "Den som dräper – Mörkret" kommer bland annat att utspela sig i Sverige.
Säsong tre av "Den som dräper – Mörkret" blev den mest sedda serien på premiärdagen någonsin på Viaplay. Idag kan vi bekräfta att en fjärde säsong är på väg med premiär 2024. Inspelningen är redan igång - både i Danmark och Sverige.
 
Den kommande säsongen kretsar kring en mordgåta på en ung gängmedlem där profileraren Louise Bergstein (Natalie Madueño) återigen stöttar polisen Frederik Havgaard (Simon Sears) i utredningen.
 
– Det är verkligen jätteroligt att tittarna är så nöjda med serien. Det är en underbar produktion att vara med i, så det är verkligen häftigt att Viaplay tycker att vi ska göra en säsong till, säger skådespelaren Natalie Madueño.
 

En spektakulär mordgåta tar sin början

 
I den fjärde säsongen sätts Louise och Frederik på prov när de får uppdraget att lösa ett mord på en ung gängmedlem som just släppts från fängelset.
 
Mordet blir början på en spektakulär mordgåta som inte bara förgrenar sig till hela Öresundsregionen, utan också ställer frågan när brottslingar faktiskt har avtjänat sitt straff till sin spets och om människans strävan efter rättvisa kan gå för långt.
 
Simon Sears ("Shorta"), tillbaka i rollen som utredaren Frederik Havgaard, kommenterar:
 
– Jag älskar att spela Frederik, han har en direkthet som gör att man alltid kan hitta många nya nyanser i karaktären att spela. Han lägger sin stolthet åt sidan direkt och är mottaglig för goda råd.
 
Lasse Kyed Rasmussen ("Förhöret") är manusförfattare och Daniel Kragh-Jacobsen konceptuell regissör ("Morden i Helsingör") tillsammans med Olof Spaak ("Trädgårdsgatan"). Håll utkik efter den nya säsongen under nästa år.
| 24 februari 2023 09:35 |