Serie

Skribent

Paul Dakwar

16 mars 2024 | 10:50

Den sanna berättelsen bakom de blodiga striderna i "Masters of the Air" finns nu på Apple TV+

Tyckte du att "Masters of the Air" var för bra för att vara sann? Nu finns dokumentären "The Bloody Hundredth" på Apple TV+ för att bekräfta att ibland så är dessa fascinerande berättelser verkliga.
Efter premiären av den hyllade, globala succéserien "Masters of the Air" har Apple TV+  släppt dokumentären "The Bloody Hundredth", som handlar om de verkliga stridspiloterna i 100th Bomb Group, de som “Masters of the Air” kretsar kring. "The Bloody Hundredth" produceras av Playtone-Amblin, med Tom Hanks som berättarröst och Steven Spielberg som producent, precis i tid för seriefinalen av "Masters of the Air".
 
Bombgruppen The 100th var stationerade i Norfolk, Storbrittanien under de två sista åren av andra världskriget och utförde bombräder mot viktig infrastruktur i de nazistockuperade delarna av Europa och i Tyskland. De försvagade nazisterna rejält, framförallt deras luftförsvar. Men det var en utmattande insats, och piloterna fick knappt en andningspaus innan de behövde åka ut på nästa uppdrag.
 
“The Bloody Hundredth” släpps i samband med säsongsfinalen av “Masters of the Air” för att bekräfta att ja, minsann, allt det som hände i serien, det hände på riktigt. 
 
Se “The Bloody Hundredth” och “Masters of the Air” idag på Apple TV+.
 
| 16 mars 2024 10:50 |