Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 februari 2018 | 19:30

Den onda dockan Chucky får fortsättning i tv-serien "Child's Play"

Don Mancinis tv-serie blir en direkt fortsättning på den senaste filmen; "Cult of Chucky", i filmserien om den onda dockan.
Don Mancini, manusförfattaren och skaparen bakom de sju skräckfilmerna om "Den onda dockan" (originaltitel; "Child's Play"), har i en intervju med Bloody Disgusting avslöjat att han arbetar på en tv-serie om sin seriemördardocka; Chucky.
 
I november senare i år är det 30 år sedan den första "Child's Play"-filmen släpptes. I den ger en ensamstående mamma en populär docka i födelsedagspresent till sin son - för att senare upptäcka att dockan är besatt av en seriemördares själ.
 
Efter att ha skrivit och producerat tv-avsnitt för både Bryan Fullers "Hannibal" och Syfy-antologiserien "Channel Zero", verkar Mancini ha fått blodad tand för tv-formatet. Men tillskillnad från en rad andra tv-serier som är i görningen; "Förhäxad", "Magnum P.I.", "Sabrina - tonårshäxan", är det i det här fallet inte tal om någon Chucky-reboot. 
 
 
Mancinis första tv-serie inom "Chucky-universumet" kommer nämligen att bli en direkt fortsättning på den senaste filmen; "Cult of Chucky" (2017), i filmserien. 
 
Det är i nuläget oklart vilken kanal som kommer att plocka upp tv-serien. Med tanke på det tidigare samarbetet med Syfy skulle det däremot inte förvåna mig om den landar hos dem, alternativt hos Starz som visar "Ash vs Evil Dead". Enligt Mancini själv kommer den första säsongen i alla fall att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
Är du sugen på att se en tv-serie om dockan Chucky? Kommentera gärna nedan!
| 10 februari 2018 19:30 |