Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

31 januari 2020 | 15:00

Första bilden från svenska skräckfilmen "Andra sidan"

Är ni sugna på bli skrämda? Bra, då du bör ni inte missa ”Andra sidan”, som skall vara den första svenska skräckisen av sitt slag.
Filmen handlar om en familj på tre som flyttar in ett så kallat parhus, där den ena delen står obebodd - eller rättare sagt, den andra sidan. Mycket mer än så är inte än känt, men ni kan ju själv tänka er att diverse obehagligheter tar an.

Vad som dock är känt är att producent Gila Bergqvist Ulfung har gått ut och sagt att man vill med denna film överträffa förväntningar och höja ribban på vad svensk skräckfilm kan bli. Det som ska göra den unik är en övergripande känsla av realism.

- Ambitionsnivån är hög och vi vill överträffa förväntningarna på vad svensk skräckfilm kan vara. Jag vågar påstå att den här filmen är den första i sitt slag. En riktig mardröm, som känns kusligt nära verkligheten. 

Även filmens nordiska distributör, NonStop Entertainment, har fått produktionschefer och VD:n att gå i taket. Melina Maraki, head of co-productions på bolaget, säger så här:
 
- Vi kan knappt bärga oss. Redan på manusstadiet fick jag kalla kårar och slutresultatet ser ut att bli riktigt obehagligt. Tord Danielsson och Oskar Mellander bryter ny mark för svensk skräck och vi deltar med maximalt skräckblandad förtjusning. 

Filmen befinner sig nu i stadiet av postproduktion, då inspelningarna är färdiga, och kommer därför lämpligt nog att släppas i Sverige redan under Halloween i år. Här är första bilden från produktionen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För regin står Tord Danielsson och Oskar Mellander, som arbetat ihop under en rad andra projekt i skräckgenren, dock i serieform, vilket gör detta deras långfilmsdebut. 

I rollistan ser vi bland annat Dilan Gwyn ("Sisters in Arms", "Älska mig") och Linus Wahlgren ("Blå ögon", "Morden i Sandhamn", "Hundtricket").

Vad säger ni? Behöver man höja ribban för svensk skräckfilm? Gör din röst hörd nedan. 
| 31 januari 2020 15:00 |