Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 augusti 2023 | 11:00

Den nye James Bond-skådisen har redan slagit ett rekord för filmserien

Vi vet inte om det blir Aaron Taylor-Johnson, eller kanske Idris Elba som tar över 007, men vi vet att tiden börjar ticka för Bond-producenterna, som fortfarande inte bestämt sig.
Nej, vi har ingen aning om vem det är som ska spela James Bond efter Daniel Craig. Fansen vill se Idris Elba som nya 007, medan rykten cirkulerat om att både Aaron Taylor-Johnson och Sam Heughan har varit aktuella för rollen.
 
Men vad som utmärker situationen för den nya skådisen är hur länge vi har fått vänta på beskedet. Craig meddelade för världen under 2019 att han skulle sluta som Bond på “The Late Show with Stephen Colbert” - och sedan dess har vi inte fått höra ett knyst.
 
Under perioden mellan Pierce Brosnan och Craig gick det snabbare. Brosnan meddelade på sin hemsida under februari 2005 att han skulle sluta, och i oktober samma år kom nyheten om att Craig fått jobbet. Innan dess meddelade Timothy Dalton att han var klar med 007 i april 1994, och redan två månader efter hade han blivit ersatt med Brosnan.
 
 
Mellan Daltons första film “Iskallt uppdrag” och Roger Moores sista som Bond, “Levande måltavla”, gick det två år. Innan dess hoppade rollen mellan både Sean Connery och George Lazenby, och det gick ungefär två till tre år mellan varje ny film.
 
Så rent historiskt har det gått snabbare för oss att få en ny James Bond, men vad som är unikt denna gång är att vi dels haft en coronapandemi och nu en Hollywood-strejk som bromsat filmproduktioner.
 
Vem är den bästa James Bond?
| 29 augusti 2023 11:00 |