Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 juni 2018 | 23:45

Den nya "Game of Thrones"-serien har fått ett spännande namnförslag

George R.R. Martin, författaren bakom bokserien, har nämligen kommit med ett eget namnförslag på den nya prequelserien; "The Long Night".
George R.R. Martin har via sin egen hemsida valt att kommentera förra veckans stora "Game of Thrones"-nyhet, att HBO officiellt valt att gå vidare med ett av manusen till pilotinspelnings-stadiet, av de fem prequelserier som det för tillfället arbetas på. 
 
- Den här sätter sannerligen PRE i prequel, eftersom den inte utspelar sig nittio år före "Game of Thrones" (som Dunk & Egg), inte heller några hundra år, utan snarare tio tusen år före ["Game of Thrones"]. Vi är väldigt tidiga i processen, givetvis, med en pilot precis beställd, så vi har varken en regissör, några skådespelare, någon inspelningsplats eller ens ett namn. Min röst hade landat på "The Long Night", vilket säger allt, men jag skulle bli förvånad om det blir där vi hamnar. Det är mer troligt att HBO kommer att vilja få in frasen "game of thrones" någonstans i titeln.
 
Martin fortsatte också med att ge Jane Goldman, den ännu namnlöse seriens showrunner och manusförfattare, mer beröm och poängterar att han själv enbart är involverad genom en konsultroll. 
 
 
"The Long Night" har omnämnts i HBO:s originalserie i förbigående, men desto mer i Martins böcker (som serien som sagt är baserad på). "The Long Night" ska ha utspelat sig för mer än 8000 år sedan, en tid då hela Westeros befann sig i mörker - i mitten av den längsta vintern någonsin i "Game of Thrones"-världens historia. Det är också under "The Long Night" som the White Walkers ska ha stötts på för första gången. 
 
Med tanke på att den sista säsongen av "Game of Thrones" trots allt kommer att handla om, får vi ändå utgå ifrån, att the Night King och hans White Walkers tar sig vidare in i Westeros (med tanke på slutet av den sjunde säsongen) - vore det rimligt för HBO att låta oss få veta mer kring deras historia i den kommande prequelserien.
 
Kan det till och med vara så att "Game of Thrones" slutar med the Night King på järntronen i det allra sista avsnittet - för att sedan få sin tusentalsåriga origin story berättad i nästa "Game of Thrones"-serie? Kommentera gärna nedan med dina egna teorier!
| 11 juni 2018 23:45 |